Monday, August 6, 2018

Údržba a Ochrana webovej stránky (Potrebuje to moja stránka?)

Spomeň si na pocit pri kúpe prvého úplne nového auta. Získal si tak hodnotnú vec. Na to, aby bolo stále v perfektnom stave si však vyžaduje pravidelnú návštevu automechanika. Aj tvoja webová stránka, rovnako ako auto, potrebuje pravidelnú údržbu a ochranu.

 

Tvoja stránka je on-line. Čo ďalej?

Hurá! Tvoja webová stránka je on-line a si na dobrej ceste. Je však veľmi dôležité udržiavať stránku zabezpečenú a pravidelne ju aktualizovať.

Možno sa pýtaš prečo. Aktualizácia stránky napomáha jej ochrane a udržiavaniu bezpečnosti. WordPress pravidelne vydáva aktualizácie. Väčšina aktualizácií zahŕňa nové vlastnosti a opravu starých chýb. S týmito aktualizáciami zvyčajne dochádza aj k „zaplátaniu“ prípadných dier v oblasti bezpečnosti.

WordPress prišiel 26. januára 2017 s verziou 4.7.2, ktorá obsahovala bezpečnostnú opravu chyby, ktorá umožňovala útočníkom upravovať obsah na stránke WordPress.

Webové stránky, ktoré neboli rýchlo aktualizované na túto verziu, boli otvorené a napadnuté hackermi. A verte mi, hackeri túto dieru v bezpečnosti naplno využili. Za pár hodín sa z dôvodu tejto zraniteľnosti vyskytlo viac ako 800 000 útokov. A útoky naďalej pokračovali.

Hackeri sa nestále pokúšajú narušiť webové stránky – je to na dennom poriadku. Najlepšou ochranou majiteľa webovej stránky je udržiavať ju neustále aktualizovanú na najnovšiu verziu. A samozrejme, zálohovať. Ak sa staneš obeťou útoku hackerov, nemaj strach, obnovením zálohy budeš môcť obnoviť prevádzku stránky.

Je to pre mňa?

Mnohí majitelia webových stránok si chcú údržbu vykonávať sami. A ja hovorím, že čím viac robíš sám, tým lepšie. Ak patríš medzi týchto ľudí, si na správnej ceste.

Údržba stránky môže byť časovo náročná. A tento čas môžeš využiť na podnikanie. Možno ti nezostáva čas na to, aby si sa dostatočne venoval webovej stránke. Alebo sa len možno nechceš trápiť s jej pravidelnou údržbou. Ak toto platí aj v tvojom prípade, čítaj ďalej.

V čom sa líšime od stránky spravovanej prostredníctvom WordPressu?

Väčšina WP spravovaných stránok bude udržiavať aktualizovanú WordPress stránku. Nebudú však aktualizovať tvoju tému alebo zásuvné moduly, ktoré tvoja stránka využíva. Ak zistia problém pri uplatňovaní novej WP verzie, vrátia sa na pôvodnú verziu a ďalšie kroky nechajú na teba. To takisto znamená, že ty zodpovedáš za aktualizáciu tém a zásuvných modulov.

Náš balíček údržby zahŕňa aktualizáciu WordPress, témy a všetkých používaných zásuvných modulov. Už sa nemusíš báť údržby. V prípade problémov so starými zásuvnými modulmi alebo témami sa problém pokúsime vyriešiť. Nikdy ťa s problémom nenecháme v štichu.

Našou úlohou je urobiť všetko pre maximálnu spokojnosť zákazníka.

Netráp sa

Stránku sme vytvorili my, takže ju dokonale poznáme. Ak sa rozhodneš pre nás, tvoja webová stránka bude v dobrých rukách.

Po tom, čo som zveril údržbu Angelovi a jeho tímu z EspressoTriplo ma prekvapilo, ako pozorne a dôkladne pracovali na aktualizáciách. Pred aktualizáciou mojej stránky najskôr aktualizovali sandbox.

Zistil som, že spôsob, akým EspressoTriplo vykonáva aktualizácie (1) trvá viac ako pár minút čo (2) znamená, že moja stránka nikdy nebude mimo prevádzky na týždeň (pretože najskôr venovali pozornosť aktualizáciám sandboxu). Získal som tak istotu, že moje podnikanie nebude nikdy vystavené riziku vplyvu aktualizácií.

Peter Andrejco
vlastník stránky RegionVT.sk

Čo je v cene

  • Mesačná aktualizácia webovej stránky. Najskôr vykonáme všetky aktualizácie na sandbox stránke, ktorú vytvoríme. Ak aktualizácia nie je úspešná alebo sa vyskytne chyba, túto aktualizáciu neaplikujeme na on-line stránku. Používanie sandbox stránky zaručuje, že tvoja on-line stránka nikdy nebude mimo prevádzky z dôvodu aktualizácie. Naša mesačná aktualizácia zahŕňa aktualizáciu:
    • WordPress,
    • témy,
    • zásuvných modulov
  • Externú zálohu webovej stránky realizujeme raz za mesiac. Znamená to, že každý mesiac prevedieme zálohu tvojej webovej stránky a uložíme ju na našich serveroch. Takisto nastavíme pravidelné zálohovanie na serveri tvojej webovej stránky.
  • Nastavíme pravidelné skenovanie malvérov, ak ho ešte nemáš nastavené. Po nastavení dostaneš e-mailom aktualizácie z týchto skenov. A v prípade potreby vykonáme so skenmi všetko potrebné.
  • Po bezpečnostnej aktualizácii od WordPress, tém alebo zásuvného modulu (modulov) ihneď webovú stránku aktualizujeme.
  • Pripravíme mesačný report o realizovaných úkonoch a zistených problémoch. Prediskutujeme spôsob riešenia problémov s aktualizáciami.
  • Našim cieľom je zabezpečiť, aby aktualizácie prebehli čo najhladšie a bez stresu.

Koľko to stojí?

Niektoré stránky, ako sú napríklad stránky s internetovým obchodom, majú špeciálne zásuvné moduly. Každá stránka je osobitná.

Ceny pre našich špeciálnych zákazníkov sa pri ročnej zmluve pohybujú od 24,99€/mesačne.

Kontaktuj nás a pripravíme ti bezplatnú cenovú ponuku

Môžem požadovať špecifické aktualizácie?

Mnohí ľudia si myslia, že stačí, ak raz za čas aktualizujú svoju stránku. Vykonanie aktualizácií je však časovo a finančne náročné. A nezabúdaj aj na to, že pri nepravidelných aktualizáciách vystavuješ svoju stránku nebezpečenstvu.

Presne ako v prípade toho úplne nového auta. Pravidelná údržba tvojej novej webovej stránky napomôže jej ochrane a bezproblémovej prevádzke.

Ešte nie si našim zákazníkom?

Táto služba je prvotne určená našim zákazníkom. Kontaktuj nás a zisti, čo by sme pre teba mohli urobiť.

udrzba-webovej-stranky-ochrana  è stato pubblicato su Espresso Triplo.

Údržba a Ochrana webovej stránky (Potrebuje to moja stránka?) syndicated from https://espressotriplo.com/

No comments:

Post a Comment